Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor Úr/nő!!
Szeretnék érdeklődni, hogy a kutyusom lábán a karom résznél van egy kisebb fajta seb, nagyon nyalogatja, harapdálja. Mit tehetnék? Mivel kezeljem? Előre is köszönöm! Üdvözlettel az aggódó gazdi.

2011.05.09

Állatorvos
Az első és legfontosabb, hogy meg kell győződni róla, hogy nincs-e a sebben idegentest (tüske, üvegszilánk, toklász), mert ha igen, akkor amíg nem távolítja el nem gyógyul meg a seb. Az idegentest eltávolítása után egyszerű fertőtlenítéssel (Betadine-oldat), esetleg antibiotikummal a terület hamar gyógyul. Meg kellene figyelni azt is, hogy nem sérült-e a kutya karma (repedés, törés). A sérült karmot célszerű eltávolítani. A lábvégek nyalogatásának és harapdálásának hátterében állhat allergia is, de ez általában mind a négy végtagra kiterjed. Ezek a kezelések állatorvosi segítséget igényelnek.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem