Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor Úr!

Tegnapi nap találtam egy kiscicát egy szatyorba rejtve. Az állat a saját vizeletében, ürülékében volt magára hagyva a napon nem tudom mennyi ideig- ennyit magáról az emberről, aki odatette -. A kiscica képes önmagától enni (21-28 naposra teszem), mozgása néhol koordinálatlan, remegő lábak, nincs kialakult szemszíne még, de aktív, a tejet szereti,két óránként rendszeresen jár a tálkához, eszik, bolhákat nem találtam benne, ellenben iszonyatosan zsíros, mocskos a bundája. Cicát érdemes e fürdetni? Mik a szükséges óvintézkedések, hová vigyem, milyen oltásokat kaphat, mit vizsgálnak egy ilyen kiscicán?Én mit tehetek még érte? Üdvözlettel: Csepke

2012.05.22

Állatorvos
Ilyen fiatal cicát még nem lehet beoltani, várni kell 6-8 hetes koráig. Féreghajtó pasztát viszont már ilyen fiatal korban is kaphat a cica. Egy ilyen kicsi macskát éppen úgy meg lehet vizsgálni, mint egy nagyot (szemek, fülek, pocak, bőr).
Ha nagyon szennyezett a cica szőre, akkor nyugodtan megfürdetheti akár hypoallergén babasamponnal vagy jó minőségű állatok számára gyártott hidratáló samponnal (pl.: Dermilen, Dermoscent, Leniderm).
Tehéntejet inkább ne adjon a kiscicának, inkább macskatejpótló tápszert lefetyeljen és vásároljon számára jó minőségű kölyök cica tápot (pl.: Royal Canine strarter táp-ennek különösen aprók a szemcséi).
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem