EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves doktor Úr!

Van egy 15hónapos,colli keverék kutyám.Az utóbbi napokban elég sűrűn vakarja a farka tövét,ahol egy két vörös foltot is látok.
Svéd keserű krémmel szoktam bekenni,ami nyugtatja és kevésbé vakarózik.Kérdésem az lenne elég -e ez a kezelés vagy vigyem orvoshoz.Semmilyen élősködőt nem látok benne naponta van fésűlve,6hetente fűrdetve.Ez a jelenség ahogy megfigyeltem havonta egy egy hétig tart.Ivartalanított lány kutyárol van szó.
Köszönöm a segítségét,egy szerető gazdi

2012.04.19

Állatorvos
Ez a kezelés önmagában nem elegendő, hiszen a vakarózás okának tisztázása lenne a cél. A faroktő vakarása, rágása gyakran a bűzmirigy elégtelen ürülésével vagy gyulladásával van összefüggésben, ezért mindenképpen érdemes felkeresni egy állatorvost. A bőrirritációnak természetesen számos más oka is lehet (pl:. táplálékallergia, fürdetőszerrel szembeni túlérzékenység, bolhaallergia stb.).
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem