Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor úr!
Van egy 7,5 hónapos golden retriever szuka kutyám.
Mikor kicsiként megvettem ,első utunk az állatorvoshoz vezetett, aki azt mondta, hogy ne porciózzam az ételt a kutyámnak. Ez így is lett, 6 hónapos koráig napi 4x kapott enni.
Rendesen fejlődött, jó erőben van a mai napig.
29kg most a kutya ,ezért úgy láttam jónak, ha visszaveszek az adagjaiból. Napi 2x, ritkán 3x kap enni és kisebb adagokat, mint eddig .De ő állandóan csak enne, mindent. Erről le fog szokni, kinövi majd, vagy mi tévő legyek? Nem szeretném hogy elhízzon. Most sincs elhízva ,lehet hogy 29kg-t nyom, de arányos, tapinthatóak a bordák is.
Köszönöm a segítséget!

2011.09.21

Állatorvos
Fél éves kutyának már elegendő a napi két étkezés. Később (1-1,5 éves kortól) már elég naponta egyszer etetni az állatot. Sok kutyára jellemző, hogy bármit bármikor megenne, erről általában nem szoknak le. Ilyenkor a gazda feladata az, hogy az állat kondícióját figyelembe véve meghatározza a napi adagot. A golden retriverek különösen hajlamosak ízületi problémákra, így az elhízás és a túl hirtelen növekedés nagyon ártalmas számukra. Fontos, hogy a növekedés időszakában (persze később se) semmiképpen ne hízzon el. Kívánatosabb a visszafogottabb táplálás, így nagyon helyesen teszi, ha csökkenti az etetések számát.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem