Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor Úr!
Van egy 8 hónapos szuka kutyánk és most költöztünk vele új albérletbe, ahol a főbérlőnek szintén van egy kb 1 éves szuka kutyája. Első nap teljesen jól megvoltak, játszottak, de azóta már párszor összeverekedtek. Van valami módja, hogy összeszoktassuk őket? Hiszen azt azért nem szeretnénk, hogy bármelyiküknek baja legyen.

2012.05.04

Állatorvos
Szerencsére mindkét kutya elég fiatal. Türelemmel szinte mindig össze lehet szoktatni a kutyákat. Kicsit egyszerűbb lenne, ha ellentétes neműek lennének, vagy nagyobb lenne a korkülönbség (úgy, hogy az egyik kölyök). Nagyon fontos a fokozatosság. Első időszakban ne legyenek felügyelet nélkül kettesben. Sokat segítenek a közös séták semleges területen. Az első időszakban csak ilyenkor engedjék össze őket. Nagyon fontos, hogy ne teremtsenek olyan szituációt, ami rivalizálásra adna okot (pl.: -Ne dobáljanak nekik botot vagy egyebet.
-Ne adjanak nekik jutalomfalatot, csak ha kellő távolságban vannak egymástól.
-Mindenki elsősorban a saját kutyájával törődjön, hogy ne legyen féltékenység.)
Ha a közös séták már jól működnek, a kutyák oldottak, játszanak, akkor lehet kezdeni az otthoni összeengedést felügyelet mellett, hogy abban az esetben ha gond van, akkor közbe tudjanak lépni. Ha felügyelet melle már nincsen gond, akkor hagyják úgy magukra a kutyákat, hogy otthon vannak, figyelik őket, de a kutyák nem tudnak a jelenlétükről (pl.: másik szoba). Így is azonnal közbe tudnak avatkozni, ha verekedni kezdenek. Ha az egyik kutya morog, borzol, akkor a saját gazdája tiltsa ezt és hívja be. Ezalatt szépen kialakul majd a rangsor a kutyák között és remélhetőleg nem lesz gond. Kitartást!
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem