EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor Úr!
Van egy 9 hónapos nőstény cicánk, ivartalanított, minden oltást megkapott. Mivel egy előkertes ház földszintjén lakunk, így a cica sokszor kikívánkozik – eddig hámon engedtük ki, de úgy döntöttünk, hám nélkül is ki kéne engedni, sokszor kéredzkedik ki. A cica 2 hónapos kora óta van velünk, jövő héten tervezem, hogy chipet is beültettetünk. Hogyan lehet fokozatosan rászoktatni a cicát a kinti szabad létre, hogy ne csatangoljon el? Előttünk van egy nem túl fogalmas autóút, de reméljük nem esik baja… Van pár kóbor cica is a környéken, etetjük azokat is, gondolom, ha a mi cicánk oltott, nem kaphat el semmilyen betegséget.
válaszát előre is köszönöm.

2012.03.15

Állatorvos
Sajnos a kijárós macskát mindig sok veszély fenyegeti...Sajnos általában rövidebb ideig élnek. Ezzel szemben biztosan élménydúsabb az életük. Sajnos a gázolásos baleset sem ritka. A betegségek nagy részét nem kapja el egy oltott állat, de például macska-AIDS (FIV) ellen nincs oltás. Kérdés, hogy megvan-e a leucosis és a fertőző hashártyagyulladás (FIP) elleni védőoltása. A cicának először nem lesz könnyű beilleszkedni a kinti csapatba. Először mindig csak felügyelet mellett legyen kint a cica. A kint töltött időt lehet fokozatosan növelni. Ha etetési idő környékén viszik ki, akkor könnyebben visszajön. Éjszakára semmiképpen ne hagyják kint az első időszakban. Annak ellenére, hogy kint sok élményhez juthat a cica, azért gondolják végig, hogy valóban egyedül is kint szeretnék-e hagyni.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem