Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves doktor úr!
Van egy cicám, aki mielőtt hozzám került volna 1 évig az utcán élt. Egy súlyos fertőzést szedett össze, nem tudtuk, hogy aids-es, vagy leukozisos. Végül is egy vérteszt eldöntötte, hogy negatív a macska, viszont megmaradt egy állandó náthája. Erre már kétszer is kapott antibiotikumos injekciót, a tünetek azonban megmaradnak. Nem vészes, nem folyik sűrű váladék a nózijából, csak hallom, hogy taknyosan veszi a levegőt. Most Béres cseppet kap.
Kérdésem: kigyógyítható-e a cica a náthájából.
Köszönöm: Baricza Valéria

2011.12.03

Állatorvos
Ilyenkor általában krónikus orrgyulladással állunk szemben, ami sajnos nagyon sok esetben makacs. Hasznos lenne mintát venni az orrváladékból és baktérium és gombatenyésztést végezni belőle. A kórokozót így célzottan lehetne kezelni. Nagyon jó, hogy a cica kap Béres cseppet, mert az immunrendszer támogatása fontos ilyen esetekben. Jótékony hatású lehet még az inhalálás és nyálkaoldók alkalmazása is. Egyes macskák jól reagálnak a célzott kezelésre, más esetek- különösen ha krónikus vírusos orrgyulladásról van szó- kevésbé jól kezelhetőek. Sajnos sok esetben az arc és homloküreg is érintett. Makacs esetekben az endoszkópos vizsgálat is megfontolandó.
Vissza a kérdésekhez