EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor! Van egy 7 és egy 3 éves cicám. A nagyobb kölyök korábban rendszeresen lepisilte a takarókat, egy időre kizártuk a szobából és leszokott róla. Egy pár hónapja újra ezt csinálja és nem tudom mi lehet az oka, mert nagyon figyelek az alomra. Lehet e szervi oka, bár én inkább pszichésre gondolok. Hogyan lehetne leszoktatni erről ?
Köszönettel Tímea

2014.09.12

Állatorvos

Először mindenképpen ki kell zárni a szervi okokat. Szükség van egy vizelet és egy vérvizsgálatra. Ha nem derül ki betegség, akkor a probléma valóban lelki eredetű. Ha a macskát bármilyen stressz éri, gyakran előfordul, hogy nem kívánt helyekre pisil (jelöl). Gondolja végig, hogy történt-e valami olyan változás, ami gondot okozhat a cicának (pl.: tatarozás, új állat a környéken, sok vendég, gazdi munkarendjének megváltozása, költözés stb.). Sok macskának az is okot ad a jelölgetésre, ha az ablakon keresztül idegen állatot lát, vagy egy vendég ruháján idegen állat szagát érzi. Sajnos ezeknek a stresszforrásoknak egy részét nem lehet kiküszöbölni. Meg lehet próbálni több almot elhelyezni a lakásban, különböző alomanyagokkal (pl..textília, homok, újságpapír, macskaalom, kukoricacsutka stb.), hátha van olyan, amit most előnyben részesít az állat. Érdemes kipróbálni a Feliway sprayt vagy párologtatót, ami nyugtató hatású feromonokat tartalmaz. Részletes leírást olvashat erről a termékről az interneten.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem