Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor. Van egy 1 éves Bichon Bolognese kiskutyám, most jött ki nála allergia szerű seb gennyes, vakarja, vérzik is picit, már kétszer voltunk állatorvosnál de konkrétan senki nem tudja hogy mi lehet ez csak hogy tele van baktériummal,és hogy allergia lehetséges. Kapott gyógyszert, illetve kenőcsöt. De nem nagyon akar neki elmullni, teljesen megváltozott azóta a viselkedése, zavart, nem találja helyét, bebujik az ágy alá, éjszaka mászkál nem sokat alszik. Most épp arra gondoltunk hogy lehet étel allergia, és szeretnénk neki félig főtt félig nyers húst adni és továbbiakban azzal etetni. Maga mit javasol? Már nagyon aggodom. 🙁

2017.10.05

Állatorvos

Azt javaslom, hogy első körben adjanak az állatnak allergiás kutyáknak való tápot (pl.: Hill’s z/d, Royal Canin Sensitivity Control, Eukanuba Dermatosis). Csak ezt adják és vizet, semmi mást nem kaphat nasinak sem. Ha táplálékallergia okozz a tüneteket, akkor lassan (4-6 hét) javulni fog az állat állapota. Eközben tünetileg kell kezelni a kutyát. Ha gennyes a seb, akkor szükséges lehet antibiotikum is és helyi  kezelés, esetleg gyulladáscsökkentő. Ha a diéta nem jár eredménnyel, akkor érdemes allergiatesztet csinálni.

Vissza a kérdésekhez