Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor!
Cicám 10 éves leányzó, nincs ivartalanítva, szobacica (csak és kizárólag lakásban van). Minden évben előfordul, hogy hangos, elnyújtott nyávogással jelzi, kiscicát szeretne, ezek az időszakok 1-2 hétig tartanak, évről-évre egyre csökkenő intenzitással. Ilyenkor előfordul, hogy a fürdőben összepisili/spricceli a kilépőt.
A mostani időszak kb 2 hete tart, a nyávogás “fájdalmasabban” szól, és kicsit sűrűbb az eddig megszokottnál. Rendesen eszik, iszik, alszik, játszik, bújik, de többet hempereg a földön, dörzsöli az arcát a bútorokhoz. Sajnos a pisiléssel viszont most hadilábon állunk. Szokatlan helyekre is sikerül neki az almon kívül (kanapé, ablakpárkány, parketta, járólap). Két almot használt eddig, az egyikben pisi/kaki, a másikba csak pisil. Amint az első ilyen baleset megtörtént, azonnal kicseréltem mindkét almot (szilikátos cicaalmot használunk). Azóta a pisilős alom ugyanolyan tiszta, nem pisilt bele. A másikat használja csak. (Az alomtálcákat is kimostam, évek óta ugyanott vannak, nem változott a helyük). Ma az előszobaszőnyegre végezte a nagydolgát.
Nem bántjuk, nem fegyelmezzük, nyugodt, békés cica, nem változott a lakhely, nem változtattunk a tisztítószereken, a bútorokon, a szőnyegeken. Igaz, most újfajta alus macskaeledelt kap, de ízlik neki.
Aggódom, mi történik vele! Tudna segíteni?
Köszönöm előre is!

2018.07.10

Állatorvos

Én úgy gondolom, hogy amennyiben egy belgyógyászati kivizsgálás azt mutatja, hogy nem nagy a kockázat, akkor ivartalanítani kellene a cicát. Ha azt látják, hogy az eddigiekhez képest más most a cica ivarzása, az azt jelenti, hogy hormonális változások vannak a szervezetében. Cicáknál is kialakulhat gennyes méhgyulladás.

Vissza a kérdésekhez