Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő! 1 éves cicàm múlt hétvégén elkezdett hànyni, a kaja jött csak vissza. Először nem nyanakodtunk semmire, mert jàtszott, mindent ugyanúgy csinàlt… Hét közepén màr aggódtam nagyon, mert nem maradt abba a hànyàs, felhìvtam az orvosunkat. Mondta, hogy koplaltassuk 24 óràt. Koplaltattuk, aztàn megint hànyt. Csütörtök este elvittük hozzà, kapott hànyàs csillapìtó, gyulladas-làz csökkentő és antibiotikum injekciót. 38.4 volt a làza, nyirokcsomók, szemek, minden rendbe volt ezt leszàmítva. Szerda este kakilt utoljàra, nem volt se kemény, se hìg.Azóta nem volt széklete. 24 óràt kellett koplaltatnunk megint. Péntek este kapott enni meg a gyogyszereket beadtuk, enroxil és cerucal , de utàna megint kijött belőle 1-2 óràra. Tegnap 2 x hànyt, ma 1x reggel, csak főtt husit adunk, rizs nem kell neki. Inni iszik, étvágya is lenne, ha nem is akkora, de van, esténként még jàtszik is, nem gubózik be, csak többet alszik napközben. A szőroldó paszta viszont nem kell neki, első nap ette, azóta nem nagyon. Nagyon nagyon aggódom màr , hogy nem múlik a hànyàs és széklete sincs. Az orvosunk nyaral, holnap este visszük vissza. A màsik cicómnak meg semmi baja furcsa mód. Rengeteget volt kint az erkélyen, àllandóan itt vannak a galambok, gyanakodtam, hogy benyelt egy ürüléket, de 1 hét alatt màr ki kellett volna gondolom pucolódnia. Tanàcstalan vagyok teljesen. A Doktornő szerint lehet ez egy sima bélgyulladàs ilyen sokàig, vagy nagy a baj? Nagyon szépen köszönöm előre is a vàlaszàt! Üdvözlettel : Egy nagyon aggódó gazdi, Zsuzsi

2017.06.11

Állatorvos

Sajnos vizsgálat nélkül nehéz…A 38,4 fok cicáknál nem láz. Ami nekem a leírásból elsőként eszembe jut, hogy fiatal játékos macskáról van szó, náluk gyakori, hogy lenyelnek valami idegentestet, amit elakad a gyomor és bélcsatornában. Ha ez a helyzet, akkor a probléma megoldása műtéti.

Vissza a kérdésekhez