Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő! 1 éves, ivartalanított nőstény cicám nem eszi meg a nedves eledelt. Mindig próbáltam neki minőségit venni, amiben sok a hús és a természetes összetevők, de csak beleszagol és otthagyja. Próbálkoztam olcsóbb fajtával is, az sem jött be. Régebben nem volt gond, és megette a napi adagját (egy alutasakos) Száraztápból prémium tápokat kap – magas hústartalom, gabonamentes -, ami egész nap kint van előtte, annyit eszik belőle, amennyit szeretne. (az etetési útmutatónak megfelelően) Igazából nem erőltetném a nedves eledelt, ha nem igényli, de úgy tudom, mivel a macskák alapból keveset isznak, ezért a száraz táp mellé jó, ha valamilyen magasabb nedvességtartalmú eledelt is kap. Naponta többször is iszik, széklete rendszeres. Hangulata nem változott, ugyanolyan játékos, pajkos kis cica, mint korábban volt.
Válaszát előre is köszönöm!

2016.09.21

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Amennyiben a cica jó minőségű száraz tápot eszik, nem probléma, ha nem eszik mellé alutasakosat vagy konzervet. A  napi szükséges vízmennyiséget sokféleképpen lehet biztosítani számára. Ezt azonban ki kell kísérletezni. Van olyan cica, aki az állott esővizet, van aki a friss csapvizet szereti. Léteznek macskaszökőkutak is, mert van olyan állat, aki csak abból hajlandó inni, van aki a csöpögő csapot szereti. De őszintén szólva, ha semmilyen betegsége nincs- gondolok itt a húgyúti problémákra elsősorban- akkor a cica annyi folyadékot fog felvenni amennyire szüksége van, forszírozni csak betegség esetén kell kifejezetten.

Üdv

Vissza a kérdésekhez