Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

Az lenne az első kérdésem h egy kiskutyát(pl:tacskót) hogy lehet szobatisztaságra nevelési? Pelenekét nem szeretnék használni.
A másik kérdésem cicával kapcsolatos mostanában már többször előfordult hogy hányt a cica van mikor a tápot hányta vissza rögtön ahogy megette de ami jobban aggaszt sárgás barnás emésztett vmit hányt majd kiment és kis idő múlva mikor bejött megint hányt de szinte vizes vmi volt amiben 2-3 fűszálat láttam a kedve utána kicsit rosszab de nem feltünően! Tudna vmit javasolni? (Már vettem neki pasztát ami a szőr csomót oldja amíg kapta jobb volt de ma megint csak hányt.

2018.02.15

Állatorvos

A szobatisztaságra neveléshez sok türelem, idő és következetesség kell. Minél inkább figyeljük a kölyök jelzéseit, annál hamarabb megy. Fontos, hogy sokat otthon legyünk, hiszen egy pici kölyöknek nem elég napi 3 séta. Ha ennyire van lehetősége, akkor biztosan be fog pisilni, ez nem az ő hibája. Utólag büntetni tilos. Amikor rajtakapjuk a kölyköt, hogy bent végzi a dolgát, akkor rögtön határozottan rá kell szólni (semmi más!) és azonnal olyan helyre kell vinni, ahol szeretnénk, hogy a dolgát végezze. Figyelni kell a kölyök ürítési szokásait. A legtöbb kiskutya ébredés után, játék után, evés után ürít. Ilyenkor mindig oda kell vinni, ahol azt akarjuk, hogy a dolgát végezze. Ott mondogassuk, hogy pisiljél, kakiljál. Ha sikerül nagy dicséret jár. Figyelni kell minden apró jelzést pl.: szagolgatni kezd a helyet keresve, ajtó elé áll (ez már a szobatisztaság első jele). Egy kölyök még nem tud sokáig várni. Ha az ajtó elé áll és mi komótosan felöltözünk, esetleg elintézünk még egy telefont, akkor biztosan bepisil, vagyis kezdetben gyorsan kell reagálni. Így a kutya megérti, hogy mi mit akarunk tőle és rájön, hogy mi is értjük az ő jelzéseit. Amíg nem szobatiszta, addig olyan helyen hagyjuk amikor elmegyünk, ahol könnyen lehet takarítani.

A cicával kapcsolatban azt javaslom, hogy ne várjon tovább. Mindent megtett, amit otthon lehetett és a probléma nem múlt el. Orvoshoz kell vinni az állatot. Lehet, hogy gyomorgyulladása van, lehet, hogy idegentest van a gyomrában és ezen kívül is számos belgyógyászati betegség tünetei között szerepel a hányás.

Vissza a kérdésekhez