Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves doktornő!

Négy macskám van, és az egyikükön furcsa sebek jelentek meg a nyakán, és a hátán. Mivel állandóan vakarózik, így nagyon nehezen gyógyulnak. Az biztos, hogy nem verekedésből származó sebek, mert szobacicák, így nem járnak ki egyáltalán, és egymással sem verekszenek. A macska tiszta, és élősködő sincs benne.
Az lenne a kérdésem, hogy mi okozhatja a sebeket. Esetleg lehet étel allergia?
Válaszát köszönöm
Üdvözlettel: Melinda

2014.12.06

Állatorvos

Az ilyen problémákat valóban általában allergia okozza. Vigye orvoshoz a cicát és vizsgáltassa meg, hogy lát-e valamit a bőrén, ami a probléma forrása lehet. Hasznos lehet egy bőrkaparék vizsgálat, hogy kiderüljön, hogy nincsen-e kórokozó a háttérben. Valóban célszerű lecserélni a tápot érzékeny macskáknak való ételre (pl.: PetBalance Medica táplálékallergia kezelésére, Royal Canin Sensitivity Control stb.) és kizárólag azt etetni 6-8 héten át. Az új táp mellett csak vizet kaphat. Ha a hetek során a tünetek rendeződnek, akkor valószínű, hogy a táplálék okozza a bajt. Ha a vizsgálatok során is az allergia tűnik a legvalószínűbbnek, akkor érdemes allergiatesztet csinálni, hogy kiderüljön mire érzékeny a cica.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem