Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!
“Mentett” kutyusunk oltásával kapcsolatban szeretnék érdeklődni. “Gazdája” elmondása szerint kb. 2 éves, kölyök korában megkapta az oltásokat, de oltási lapot nem tudott felmutatni! 14 napja szült, a kölykei elpusztultak. Mi 6 napja hoztuk el, borzasztóan elhanyagolt állapotban. Azonnal orvoshoz vittük Anyával, szerencsére nincs komolyabb baja, kapott Oxytocin, Baytrill és Algopyrin összetételű szurit. Még tisztul a kutyus, pecsételő vérzése van. A doki azt mondta, várjuk meg, amíg jobban lesz a kutyus, utána vigyük csak el védőoltásra és chippelésre. Ez elég tág fogalom, nem értem mikor?
Sokat javult a kutyus állapota, még félénk, nagyon sovány, de jó étvaggyal eszik, már napi kétszer rövid sétára megyünk, így szobatisztának mondható.
A kérdésem az lenne, a Doktornő szerint mikor kellene védőoltást kapnia? Chippelésnél simán Anyu nevére fogják írni – én még csak 13 éves vagyok. Nem baj, hogy csak 2 évesen kap védőoltást a kutyusom?
Köszönöm szépen!

2015.05.03

Állatorvos

Pontosan csak az az orvos ítélheti meg a kutya állapotát, aki vizsgálja. Az oltást azért csak jó állapotban lévő kutyának szabad beadni, mert egyrészt kicsit megterheli az immunrendszerét, másrészt csak egy egészséges, nem legyengült állat képes megfelelő immunválasz kialakítására (akkor véd majd megfelelően az oltás). Az orvos nagyon lelkiismeretesen járt el. Mivel a kutyának még pecsételő vérzése van, érdemes lenne újra visszavinni az orvoshoz, hogy megvizsgálja, hogy a váladék normálisnak mondható-e és hogy megítélje, hogy szükség van-e olyan gyógyszerre, ami gyorsítja a váladék ürülését és a méh összehúzódását. Lehet, hogy a vizsgálat alkalmával az orvos úgy dönt majd, hogy már elég erős a kutya ahhoz, hogy oltást kapjon. Féreghajtásra szerintem mindenképpen szüksége lenne. Sajnos sok kutya van, aki nem élt jó körülmények között, ezért nem voltak oltásai. A Te kutyád nagyon szerencsés, hogy végre jó gazdija és szerető otthona van. Az oltások amiket majd megkap, megvédik őt ugyanúgy innentől kezdve, mintha rendesen oltották volna. Eddig nem volt megfelelő a védettsége és most is vigyázni kell rá, addig, amíg nem hatnak megfelelően az új oltások (beadás után 10 nap-2 hét). Utána ugyanolyan biztonságban lesz a kis mentett kutya, mint azok, akiknek eddig is jól ment a soruk! Sok boldog percet kívánok új kedvenceddel és nagyon jó, hogy vannak Hozzátok hasonló jólelkű emberek, akik befogadnak egy felnőtt állatot.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem