Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves doktornő!

Az lenne a kérdésem hogy 4 hónapos yorki kis kutyám leszokot a pelenkarol és az alomba jár de még volt pelenka akkor a pelusra pisilt az alomba kakilt aztán már csak az alom. Nagyon örültem de most kb 1 hete össze vissza piszkit az ágyba és a szőnyegre. Ha kimosom a szőnyeget és le rakom száradás után rögtön rá pisil. Már nem tudom mit tegyek, ha jó helyen végzi a dolgát akkor dicserem jutalmazom ha nem akkor leszarom de minden hiába. Ha ki viszem az udvara akkor rohangal mint egy őrült de bent pisil mikor be jön. Azt még hozzá teszem hogy kb 7-8 órát egyedül van de semmi rosszat nem tesz ez idő alatt. Ha otthon vagyok csak a kezemet harapdalja elég durván pedig ragokatol kezdve mindene megvan. Kérem adjon tanácsot mert tehetetlen vagyok. Köszönöm Maria

2015.10.23

Állatorvos

Most ne tegye vissza a szőnyeget, mert a kiskutyának az is egy potenciális pisilőhely. Egy négy hónapos kutya még többnyire nem teljesen szobatiszta. A szobatisztaságra szoktatás egy sok türelmet és időt igénylő folyamat. Minél többet foglalkozik a kutyával, annál hamarabb bekövetkezik. Figyelni kell a kutyát, mert vannak jellegzetes időpontok és jelek, amikor ürítenek a kölykök általában (ébredés után, játék után, evés után). Ha látja, hogy a kölyök az ürítőhelyet keresi, akkor vezesse oda és mondja neki, hogy pisiljél, kakiljál. Ha ez sikerül, nagy dicséret, jutalom. Ha látja, hogy rossz helyen végzi a dolgát, akkor egy határozott tiltó kiáltással szakítsa félbe a dolgot és vigye a kívánt helyre. Csak akkor hagyja figyelmen kívül, ha rossz helyre ürít, ha éppen nem látja, amikor csinálja, mert az utólagos büntetés valóban teljesen értelmetlen. Ha az udvaron szaladgál, az teljesen normális, örül, hogy kint van és még nem tudja, hogy mit vár tőle. A legjobb az, hogy ébredés után, evés után és ha otthon van, akkor két óránként legalább leviszi és mondogatja neki, hogy pisiljél, kakiljál. Addig lent kell maradni, amíg elvégzi a dolgát. A legközelebbi alkalommal rögtön vigye oda, ahol a korábbi pisi szagát érezheti és mondogassa, hogy mit vár tőle. A harapdálást határozottan tiltani kell és rögtön abba kell hagyni a játékot. Ha folytatja, akkor egy kis időre egy másik helyiségbe is át kell tenni. Hamar rájön majd a kölyök, hogy csak akkor van játék, ha nem harap. legyen türelmes és következetes.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem