Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő! 2éves a német juhász kutyárol van szó. Szóval, nagyon picin került hozzánk. 1éves koráig semmi gond nem volt vele aztan jöttek sorba . (Szép lassan sajnos)
Fájditsa lábait de nem mindig ,nehezen kel fel olyankor , néha furán áll meg, nyakán es hasán nem tudjuk pontosan mi szőrzete azon a felületén el ment ,viszont most ujra vissza nőt neki olyan mint a rüh.
Illetve utolsónak még az van neki hogy rá szokott jönni egy roham kb1-2perces össze csuklik lábai be fordulnak . Enni akár menyit eszik akkorse hízik ,van amikor hízik de utána csont sovány. Állatorvos látta és csak vitamint irt. Ön szerint??? Hova kéne vinni??? Féreg hajtot is kapott többszor több féle vitamin es változás semmi… De viszont ezek ellenére életvidám pörgős erős kutyának mondhatnám! 🙂

2017.08.20

Állatorvos

Sajnos elég sokféle problémáról ír, amelyek közül előfordulhat, hogy néhány összefügg, néhány pedig nem…Csak azokat írom le, amelyek elsőként eszembe jutnak így vizsgálat nélkül…csípőízületi diszplázia, allergiás bőrgyulladás, epilepszia, EPI (hasnyálmirigy emésztőképességének problémája). Itt egy alapos mindenre kiterjedő vizsgálatra lenne szükség, ami sajnos elég költséges dolog. Olyan orvost kellene keresnie, aki alaposan kivizsgálja a kutyát. Mindenképpen szükség lenne egy vérvételre és egy bélsárvizsgálatra (parazitológia, emésztőképesség) abból kiderülhet a soványság oka és az is, hogy a görcsrohamok hátterében áll-e valamilyen belgyógyászati betegség. Ha a görcsrohamok gyakrabban történnek, mint havi egy alkalom és a laborvizsgálat során nem derült ki belgyógyászati betegség, akkor meg lehet kezdeni az epilepszia gyógyszeres kezelését. Ha a labor igazolja a hasnyálmirigy problémát, akkor lehet enzimpótlást adni, így jobban hasznosul az étel, javul a kondíció. Ha a nyakán hullott ki a szőr és a hasán, akkor olyan dolgokat kell lecserélni a környezetében, ami azokkal érintkezik, hátha érzékeny az anyagukra (nyakörv, fekhely). A sántaság okát röntgennel lehetne megállapítani. Lehet olyan probléma, aminek műtéti megoldása van és olyan is, ami fájdalomcsillapítók kúraszerű alkalmazásával és porcvédő készítményekkel karbantartható. Ezek természetesen mind csak ötletek a részemről, hiszen nem láttam a kutyát… Minél előbb vigye olyan orvoshoz, aki kivizsgálja és közösen eldöntik, hogy mi az, amit meg tudnak tenni a kutyáért.

Vissza a kérdésekhez