Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő! 3 éves ivartalanított kandur cicam patkánymérget evett. Hétfő este kapta meg az ellenszert+fájdalomcsillapitót. Az orvos szerint jo eselye van a túlélésre mert erős,nagy (main coon keverék)macska.Nyers csirkemájat es tejet minden nap elfogadja es széklete is van 1-2 naponta,de ugyan ugy fekszik sajnos. Bár tegnap felkelt sétálni de leszédült az asztalrol. Ön szerint ennyi idő után lehet eselye még felépülésre?
Panangint tudtam venni vény nélkül az orvos tanácsára, hogy ha a többi macsek is egerészne mert rajtuk is eszre vettem korai mérgezés tüneteit. Negyed db kaptak kedden fejenként. Ők azota is esznek-isznak,ki-be járnak,élik cicaéletüket. Szükséges még Panangint adni nekik, vagy negyed db elég? Májat es tejet ők is esznek.
Köszönöm
Üdv,
Gábor

2017.06.06

Állatorvos

Ilyen esetben több alkalommal (3 napon át) szoktak a cicák K-vitamin injekciót kapni, ami a mérgezés ellenszere. A kezelést szájon át is folytatni kell, sokszor heteken át. Lehet, hogy a cica azért szédül, mert nagyon vérszegény. Újra orvoshoz kellene vinni az állatot. A Panangin nem tartalmaz K- vitamint. Sajnos azt nem tudom megjósolni, hogy a cicának mennyi esélye van a túlélésre, ehhez vizsgálatokra lenne szükség.

Vissza a kérdésekhez