Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő! 3 éves csivavámnak a nyakán közel 3 és fél centis szélességben és kb 6 centis terjedelemben kihullott a szőre. A bőre ott nagyon piros, állandóan vakarja és néhány napja 2 fehér hólyag is kijött rajta, de az elmúlt. Sajnos az állatorvosunk nem tartózkodik itthon, ezért nem tudjuk megmutatni. Mi lehet a baj? Előre is köszönöm!

2014.03.02

Állatorvos
A leírás alapján túlérzékenységi reakcióról lehet szó. Érzékeny lehet olyasmire amivel közvetlenül azon a helyen érintkezett (bolhanyakörv, nyakörv, fekvőhely textíliája, sampon stb.). Kiválthat hasonló tüneteket táplálékallergia is. Gondolják végig, hogy a tünetek jelentkezésével egy időben került-e valami új dolog a kutya környezetébe, ha igen, akkor azt távolítsák el. Mindenképpen jó lenne megmutatni a kutyát akár egy másik állatorvosnak is, mert nagyon kellemetlenül érezheti magát. Szükség lehet bőrkaparék vizsgálatra is.
Vissza a kérdésekhez