EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő !
6 hónapos kan kutyám nemi szervéből pár napja sárga váladék szivárog, amit a kutya lenyalogat. Azt kérdezném, hogy ez az ivaréréssel kapcsolatos természetes jelenség, vagy valami fertőzést kapott, esetleg sérülést szerzett.
A másik kérdésem, hogy belső több szintes házban lakunk és a kutya állandóan a nyomunkban jár, így elég sokat lépcsőzik. Lehet-e ebből baj, mi jelzi, ha esetleg már megtörtént ?
Előre is köszönöm a válaszát :
Márta

2016.02.10

Állatorvos

Ez kis mennyiségben lehet normális, de ha hirtelen alakult ki és nagyobb mennyiségű sárga váladék ürül a tasakból, akkor az általában tasakgyulladás jele. Enyhe esetekben elegendő a napi több alkalommal törtnő hígított Betadine-os tasaköblítés, amit otthon is meg tudnak majd csinálni, de első alkalommal mindenképpen állatorvos segítségét kell kérni, hogy megmutassa, hogy hogyan kell a kezelést hatékonyan kivitelezni.

Nem szerencsés a sok lépcsőzés, mert megterheli a gerincet, ízületeket, de ez általában rövidlábú, hosszú testű kutyáknál okoz komolyabb problémát. Ha gondot okoz a lépcsőzés, az sántaságban, merev mozgásban nyilvánul meg általában. A lakás adottságait nyilván nem tudják megváltoztatni, annyit tehetnek, hogy ha csak néhány pillanatra szaladnak föl vagy le, akkor a kutyának megtanítják, hogy helyben kell maradnia, így a  lépcsőzés mennyisége csökkenthető.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem