Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

Egy hónapja örökbe fogadtam egy 10éves, igen félős kutyust. Előtte 2 hónapig heti 3-4 alkalommal mindig elvittem sétálni, mondhatni elég jól összehaverkodtunk már. Előttem még nem volt gazdija, menhelyen nevelkedett. Tőlem már abszolút nem fél, mindig örül, bújik, ha haza érek munkából, én úgy érzem teljes mértékig elfogadott. Csendes, nyugodt környéken lakunk, közel a Dunához, ott már póráz nélkül szoktam sétáltatni. Megszokott helyeken, nem stresszes, vagy csak nagyon ritkán, ha olyan a helyzet. Idegen emberektől még mindig fél. Azért írom le ezeket, hátha egyszerűbb választ adni a kérdésemre. Kutyusnak az idegen, forgalmas, zsúfoltabb helyekkel van problémája. Ott szabályosan retteg, húz, liheg, többször lekell ültetnem, hogy nyugodjon le, de az is csak minimálisan segít. Vettem egy Woykoff relaxis nevű készítményt, de nekem nem teljesen egyértelmű az adagolása. 28kg-os a kutyus. Adagolásra azt írja, hogy 25-50kg közötti kutyáknak 1-3x 2-4 tabletta. Napi rendszerességgel kell, kúraszerűen? Tudna nekem ebben segíteni? Vagy valami mást javasolni, ami segíthet. Vagy csak simán törődjek bele és amennyire csak lehet, kerüljem vele az ilyen helyeket?:)

Előre is köszönöm a válaszát!

2017.05.25

Állatorvos

Kedves Gazdi! Kapjon a kutyus 2×2 tablettát. Javaslom csak kúraszerűen kapja a kutyus 6 hétig legfeljebb. Ahol fél, azokat a helyeket inkább kerülje el. Menjenek együtt kutyaiskolába, javaslom a tükör módszert. Idővel a kutyus meg fogja szokni ezeket a helyzeteket is, de sok türelem és munka kell hozzá.

Vissza a kérdésekhez