Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

Azt szeretném kérdezni,hogy a féregtelenítő mikor kezd el hatni? El pusztítja az összes férget a kutyában? Honnan tudom,hogy a kutyám férges -e?

2017.07.30

Állatorvos

Többféle féreghajtó létezik. A tablettás készítmények csak a gyomor és bélcsatornában lévő kifejlett férgeket pusztítják el 24 órán belül. Az adott gyógyszer a leírásában található paraziták ellen hatékony, olyan gyakorisággal, ahogy azt a gyártó ajánlja. Nem minden gyógyszer pusztít el minden féregfajt, nem csak gyomor és bélrendszeri paraziták léteznek. A kutya férgességéről úgy szerezhetünk tudomást, ha az állat a bélsarával vagy a hányadékával üríti, vagy parazitológiai vizsgálattal igazolható, vagy a féreghajtó kezelésre ürülnek a paraziták. NAGYON FONTOS: A férgek nem mindig ürülnek kezelés nélkül, vagyis a kutya hosszú ideig lehet férges úgy, hogy nem ürít kifejlett férget a bélsarával, csak petéket (amelyek szabad szemmel nem láthatóak) és így fertőzi környezetét. Emiatt indokolt a rendszeres féreghajtás(legalább 3-4 havonta széles spektrumú szerrel pl.: Drontal plus, Milbemax).

Vissza a kérdésekhez