Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

Az egyik temgerimalacomnak olyan a bőre mintha korpás lenne és többet is vakarózik mint eddig. Macskasamponnal van fürdetve illetve nyáron nyírva is volt a szőre, hogy ne legyen melege. Nem tudom, hogy nem – e a macskasampon miatt korpás e a bőre de a másiknak nincsenek ilyen bajai. Mit csináljak szegényemmel?

2017.09.10

Állatorvos

Vigye orvoshoz a tengerimalacot, mert lehet a háttérben parazita vagy gombás fertőzés is, bár ezek valószínűleg a másik malacot is megbetegítették volna. Valóban lehet, hogy a macskasampon irritálta a bőrét. Vannak nagyon jó minőségű hidratáló samponok (pl.: Dermilen, Leniderm) és létezik kifejezetten tengerimalacok számára gyártott sampon is, inkább ezeket kellene használni. A hidratáló sampon segít rendezni a bőr állapotát, ha nincsen más a háttérben. A túl gyakori fürdetés egyáltalán nem ajánlott. Amikor tiszta vízzel is lemosható egy szennyeződés, akkor elég csak azt alkalmazni.

Vissza a kérdésekhez