Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!

Kiskutyámnak (Yorki keverék, 6 éves)
1 hete hasmenése van amiben vért találtunk( friss élénk piros vér, néhányszor csak vért székelt valamikor a bélsárral volt összekeveredve) , azonnal elvittük orvoshoz, aki bélgyulladásra gyanakszik.
Jelenleg Bolus Adstringenst, Kliont, Venter és Omeprazolt kap, de a helyzet nem javul. Láza 39,6 – 39,7, nem levert egy labdázásra mindig kapható.
Ön mire gondol mi okozhatja még ezt a véres hasmesést illetve milyen további kezelést lát szükségesnek?
Természetesen diétáztatjuk, de már nem igazán akarja megenni a rizst és a csirkemellett, vettünk Royal Canin diétás tápot de azt se eszi. Tudna ajánlani valamilyen speciális tápot?
Védőoltásait (veszettség elleni, kombinált oltás) minden évben megkapta kivéve idén mert a kombinált oltás decemberben lett volna esedékes de ez a betegség miatt elmaradt. 2 cicával és 1 másik kutyával él együtt, kertbe csak a dolgát elvégezni megy ki.
Válaszát előre is köszönöm!

2017.12.30

Állatorvos

Történt esetleg tápváltás az utóbbi időben? Ha erre a kezelésre nem javul a kutya állapota 1 hét alatt, akkor én mindenképpen szükségesnek tartanék egy bélsárvizsgálatot. Szerintem féreghajtót és probiotikumot is érdemes lenne adni. A vastag és végbelet is meg kellene vizsgálni, hogy nincsen-e ott valami, ami vérzik. Olyasmi nem lehetséges, hogy a kutya lenyelt valamilyen idegentestet (játék darabját, zsinórt stb.)?

Vissza a kérdésekhez