Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!
A 6 éves labradoromon tegnap vettem észre, hogy pirosak a heréi és valamivel nagyobbak is a szokottnál. Kérdésem, hogy utalhat-e ez valami súlyos problémára, illetve, hogy célszerű-e akár ebben a korban is ivartalanítani egy esetleges későbbi daganat megelőzése céljából? Illetve azt szeretném még kérdezni, hogy az altatás nem jár-e egy műtét túl nagy kockázattal, ha már kétszer is volt altatva, illetve egy éves korában sikeresen túlélt egy mérgezést, de sokkal kevesebbet bír, mint a korabeli társai?
Válaszát előre is köszönöm!

2016.01.10

Állatorvos

Mindenképpen vigye orvoshoz a kutyát, akár egy hereborék akár heregyulladás akár daganatos megbetegedés áll a háttérben, mindenképpen állatorvosi ellátásra van szükség. A heredaganatok általában egyoldali megnagyobbodást okoznak, ha már olyan nagyok, de az is lehet, hogy a kisebbik herében van daganat, ezért önmagában a méret nem mérvadó. Ebben a korban is nyugodtan lehet ivartalanítani az állatot, ha megfelelő körültekintéssel végzik az altatást, akkor nem nagyobb a kockázat mint máskor. Egy hat éves kutya még nem számít öregnek, inkább csak középkorúnak. Ha az altatás előtt egy vérlaborral megvizsgálják a szervfunkcióit és a szívét is megvizsgálják, akkor tovább csökkenthető a kockázat. Az, hogy már kétszer volt altatva nem probléma. Ma már nagyon korszerű altatók léteznek (altatógáz), ha műtétre kerül a sor.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem