Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő! A segítségét szeretném kérni az 5 éves jack russel terrier keverék kiskutyánkkal kapcsolatban. Reggelente, mikor készülődünk munkába remegni kezd, majd mikor már ténylegesen indulnánk el otthonról, annyira kikészíti magát, hogy a remegés lihegéssel társul. Próbáljuk megnyugtatni ilyenkor, de sajnos nem járunk sikerrel. Ezek a tünetek nem olyan régen jelentkeztek nála, azelőtt sosem volt ilyen probléma. Nem tudjuk mi okozhatja, hiszen régebben is egyedül töltötte a délelőttöket. Félünk, nehogy komoly baja legyen.
Köszönöm válaszát, Alexandra.

2016.02.29

Állatorvos

A leírás alapján a kutyának szeparációs szorongása van. Fontos, hogy mielőtt elmennek, biztosítsanak mozgási lehetőséget a kutyának, játsszanak vele, hogy fáradt legyen. Amikor elmennek ne búcsúzzanak hosszan, ne nyugtatgassák az állatot, mert abból ő azt gondolja, hogy tényleg van ok az aggodalomra, ha a gazdi is ilyen feszült. Viselkedjenek természetesen, a kutya érzi az önök feszültségét. Ha nem járnak sikerrel és a kutya továbbra is feszült, esetleg a helyzet  súlyosbodik, akkor kérje viselkedésterápiával foglalkozó szakember véleményét (pl.: dr. Sátori Ágnes).

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem