Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő! A minap vágtam a kutyám körmét(kistestű) pipit belevághattam mert vérzett picit…de hamar elált.Mit lehet ilyenkor csinálni ha mégegyszer így járnék? Nagyon nem szereti ha vágni akarom neki a körmeit de nagyon hosszúak,hogy lehetne megszerettetni vele?

2015.11.10

Állatorvos

Sajnos ilyesmi mindenkivel előfordulhat. Ilyenkor érdemes egy kicsi vattadarabbal nyomni a területet, vagy egy kemény szappanon is végig lehet húzni a karmot. A karomvágást a kutyák többsége utálja. Segít, ha a karmokat akkor vágja, amikor nedvesek (fürdés után, esős séta után). Próbálkozzon azzal, hogy kézbe veszi, forgatgatja a lábakat és közben dicséri, a kutyát és jutalomfalatokat ad. Ha ez már megy, akkor próbálkozhat 1-2 karom levágásával, utána jutalom. Fontos azonban, hogy ön irányít, vagyis annyi karmot vág le amennyit eltervezett, nem engedi el a kutyát, ha hisztizik.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem