Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő! A kutyám nagyon beteg, daganatos elvittem az orvoshoz nem javasolták a műtétet, csak egy elhúzódó hatású fájdalom csillapítót kapott most jobban van egy kicsit, meddig tarthat a hatása és honnan tudom majd hogy mikor jött el az idő?? Az elaltatáskor mit adnak neki és hogyan hat?? Esetleg embereknek való fájdalom csillapítót adhatok e neki?(algopirin,panadol) Nagyon sajnálom mert eszik iszik de a felkelés,járkálás nem megy neki folyton elesik.

2015.11.29

Állatorvos

Mivel nem tudom, hogy milyen gyógyszert kapott a kutya, sajnos nem tudom megmondani, hogy meddig hat. Kérdezze meg kezelő állatorvosát erről. A kutya jelzéseit kell figyelni mindig, látni fogja, hogy mikor van rosszul. Azt, hogy mikor jön el az idő, mindig a gazda dönti el, mert mindenki máskor érzi úgy, hogy nincsen értelme tovább…Különbözőek vagyunk, különbözőképpen látjuk a helyzeteket, más a tűrőképességünk. Ez teszi a dolgot ilyen nehézzé, amikor már nincs segítség, csak az életminőség javítására tett kísérletek. Én mindig csak annyit mondok az ilyen nehéz helyzetekben, hogy bíznia kell abban, hogy pontosan érzi majd, hogy mikor jön el az idő, ezt senki se döntheti el ön helyett. Ha azt látja, hogy az állat számára már nincs öröm az életben, csak a végeláthatatlan fájdalom és küszködés, akkor valószínűleg megváltás lesz számára, ha megszabadítja a szenvedéseitől. Az altatás úgy történik, hogy először egy olyan szert kap, amit műtéti altatáskor használnak, ez kikapcsol minden fájdalmat és mély narkózisba kerül az állat. Ha ez megtörtént, akkor kapja meg a másik injekciót, ami átsegíti…Ne adjon a kutyának embernek való fájdalomcsillapítót, használja a kutyák számára gyártottakat. Sok emberi fájdalomcsillapító gyomorfekélyt, bélvérzést okoz kutyáknál. Algopyrin esetileg adható, de hosszútávon az sem biztonságos. Ha a kutya hosszú hatású fájdalomcsillapítót kapott, akkor nem szabad más ilyen jellegű készítményt adni. Kitartást kívánok Önnek ebben a nehéz helyzetben, és azt, hogy képes legyen elengedni kedvencét,ha eljött az idő pont azért, mert annyira szereti.

Vissza a kérdésekhez