Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves doktornő azt szeretnèm kèrdezni hogy hogyan tudnám a macskàmat leszoktatni arrol hogy a macskaalommal játszon? Nèha a szàjàba vessxi ès jàtszik

2015.01.31

Állatorvos

Esetleg érdemes lenne más típusú almot is kipróbálni. Ez a viselkedés leginkább akkor jelent problémát, ha a cica meg is eszi az almot (főleg, ha rendszeresen, esetleg nagyobb mennyiségben). Azért nehéz erről leszoktatni a cicát, mert az nem cél, hogy az ürítőhely közelében kellemetlen élmények érjék (pl.: spriccelés), ugyanis annak lehet az a következménye, hogy nem fogja használni az almot és máshová végzi a dolgát. Megpróbálhat fedeles WC-t vásárolni, mert abban nem olyan kényelmes játszani. Megpróbálhatja a klikkeres tanítási módszert, ami egy pozitív megerősítésen alapuló módszer, ezért macskák tanítására is kiválóan alkalmas. Olvasson erről a módszerről, ha nem ismeri. A feladat úgy nézhetne ki, hogy rászól a cicára, amikor az almot a szájába veszi (“Nem!”), ha a cica abbahagyja az alomevést, akkor klikk, majd valami finom jutalomfalat.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem