Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő! Brit rövidszőrű kandúrunkat másfél hónapja ivartalaníttattuk. Most egy éves és három hónapos. Egy kilót fogyott a műtét után és azóta csak fél kilót hízott vissza, most négy és fél kiló. Pedig még most is a Royal Canin Kitten táppal etetjük, igaz, hogy keverünk hozzá ivartalanított cicáknak való tápot is. Azért ajánlott az ivartalanított cicáknak való táp, hogy ne hízzon el? A Purina Pro Plan is van olyan jó, mint a Royal Canin? A cica mindkettőt megeszi, de szeretni, csak a Felix halas, alutasakost szereti (ebből felet kap egy nap).
Lakásban tartjuk, nincs más állatunk. Milyen gyakran kell féregirtást végezni és melyik szer a legjobb, amit mi is be tudunk adni. Négy hónapos korában kapott utoljára Milbemaxot.
A másik probléma, hogy az ivartalanítás óta még jobban hullik a cica szőre, mint azelőtt. Sajnos mindig sokkal jobban hullott, mint az ismerőseink macskáié. Nem tudom ennek mi lehet az oka? Hetente kétszer fésüljük a Furminátor nevű fésűvel, mindig egy kis maréknyi kihullik, de mégis tele van szőrrel az egész lakás. Most már fele annyi szőre van szegény cicának, mint az ivartalanítás előtt volt, pedig pont a gyönyörű, vastag, vörös bundájáért szerettük meg. Nincsenek kopasz területek, de szerintem fénytelenebb a szőre, mint régen. Egyébként a cica nem látszik betegnek, játszik, szaladgál. Szedi a Gimpet nevű szert, régebben egy másikat is, de egyik sem használ a szőrhullásra. Szeretném megtudni, hogy milyen kapcsolat van az ivartalanítás és a szőrhullás fokozódása között, és ez mikor és mitől múlik el? Nagyon köszönöm a segítségét.

2013.12.29

Állatorvos
Egy átlagos macska 4 kg körül van. Egy ilyen kicsi állatnál egy 1kg elég soknak számít. Az jó jel, hogy már megállt a súlyvesztés, sőt kezd visszatérni az eredeti kondíciója. Ha ez a tendencia folytatódik és az állat jókedvű, jó étvágyú, akkor nem valószínű, hogy probléma van. Egy éves kor felett felnőtt macskáknak való táp javasolt. Ha teheti, akkor etesse a cicát ivartalanított állatoknak való táppal. Ezek a tápok csökkentik a húgykövesség kialakulásának valószínűségét (ennek egyik kockázati tényezője az elhízás). A Royal Canin és Purina ProPlan egyaránt prémium tápok. Ha a cica hajlandó megenni a száraztápot úgy, hogy előtte beáztatják, akkor tovább csökkentik a húgykövesség kialakulásának valószínűségét.
A féregpetéket cipőtalpon is be lehet vinni a lakásba, ezért indokolt a cicát rendszeresen féreghajtani (évente legalább 2x). A Milbemax nagyon jó tabletta, ha be tudják adni, akkor folytathatják a kezelést azzal. Minden gazdi mást tud beadni. Léteznek paszták is pl.:Vitaminthe, Flubenol. Ha szájon át semmit se tudnak beadni, akkor létezik olyan csepp, ami hatékonyan kiirtja a férgeket, ez a Profender spot on.
Nem jellemző, hogy ivartalanítás után intenzívebb a szőrhullás. Én inkább a fűtési szezont és a száraz levegőt tartanám felelősnek a szőrminőség romlásáért. Azt javaslom, hogy próbálják ki a Dermoscent cseppeket. Ha a cica szőrminősége nem javul a kúra végére, és/vagy a kondíciója romlik, akkor mindenképpen javasolt egy belgyógyászati kivizsgálás.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem