Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő! Cicámnak pár éve a nyakánál kihullott a szőre, ami aztán terjedt tovább és kisebesedett a bőre. Állatorvosnál jártunk, aki azt mondta a vizsgálat után, hogy a táptól van, amit kap, kapott pár injekciót és javasol pár féle eledelt, amit ehet a cica. Eddig nem is volt gond, most azonban megint kihullott a szőre a nyakánál és van rajta egy pici seb is. Most egy másik állatorvosnál járt a cica édesapámmal, kapott is egy injekciót, de az étkezést kérdése még mindig nem oldódott meg. Azt szeretném kérdezni egyrészt, hogy szükség lehet-e még injekcióra, mert tovább folytatódott a szőrhullás a nyakánál (már nagyon megritkult), illetve, hogy ilyen esetben a Fressnapf kínálatából, ill. a más fajták közül konkrétan milyen gyártójú és milyen féle tápot lenne érdemes neki fogyasztani (száraz és szaftos), hogy ne térjenek vissza ezek a kellemetlen tünetek? Vagy csak és kifejezetten az orvosi, gyógytápok jöhetnek szóba? Csak a hipoallergén kifejezéssel megjelölt eledelekkel etessük a cicát? Válaszát előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel, Szakács Enikő

2016.07.28

Állatorvos

Kedves Enikő!

A bőrgyógyászati kivizsgálás hosszas, és “rögös”út, számtalan vizsgálattal jár együtt. Nem tudom ebből mik történtek meg. Ha csak ránézésre lett kezelve és kapott néhány szurit, akkor nincs diagnózis, így a kezelésben sem tudok érdemben segíteni. Első lépés ilyen esetben egy bőrkaparék vétel, hogy a parazitás, baktériumos, gombás bántalmakat kizárjuk. Ha az negatív, és a tünetek allergiára utalnak, akkor el lehet kezdeni a hypoallergén diétát. Amíg a diagnózis felállításának fázisában vagyunk , én azt szoktam javasolni , hogy csak és kizárólag állatorvosi gyógytápot etessenek 3 hónapig az állattal, még akkor is , ha az sajnos arany árban van. (Hils, Royal Canin)- egyszerűen azért, mert ezek bevizsgáltak, és szakmailag tényleg megbízhatóak, működnek. Ha az állatnak étel allergiája van, akkor a tünetek a 3. hónap végére elmúlnak. Ekkor jöhet a provokációs diéta. Egy összetevőt plusszban hozzáraknak a táphoz és figyelik a tüneteket. Ha kiújul a tünet megvan az allergén, csak sajnos nem biztos, hogy egy van. Akkor jöhet ismét a 3 hónap szigorú diéta. Persze később lehet kísérletezni egyéb tápokkal is, de amíg felállítjuk a diagnózist nem javasolt.

Remélem tudtam segíteni.

Üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem