Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő / Doktor Úr!
Mitől lehetséges az ha egy cicának az egyik füle először úgy néz ki mintha egy nagy hólyag lenne az egész, pár nappal később pedig elkezd összetöpörödni, és végül ilyen “összegyűrődött” lesz és szinte egy síkba kerül a feje tetejével, és le is konyul? Ilyenkor el is hal a cica füle? És ha igen akkor a belső járatok (hallójárat stb.) is elhalnak? Lehetséges hogy ettől rosszabb lesz az egyensúly érzéke?
Lehet esetleg valamivel kezelni, vagy valamit tenni érte?
Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

2018.07.30

Állatorvos

Vigye orvoshoz a macskát. Amit leír, az nagy valószínűséggel othaematoma. Ilyenkor általában egy hallójárat gyulladás miatt, a cica sokat vakarja és rázza a fülét, emiatt a fülkagyló belsejében megreped egy ér és vérrel telik meg a terület, ilyenkor párnaszerű, puhán hullámzó a fül. Ahogy a vér alvad, zsugorodik, keményedik az alvadék, úgy lesz a fülkagyló ráncos, lekonyuló, deformált. A megoldás az esetek többségében csak műtéti úton lehetséges. Meg lehet próbálni leszívni a vért és gyógyszeresen kezelni, de általában sajnos kiújul…A műtétet a vérömleny kialakulása után két héttel lehet elvégezni. Nagyon fontos ezen kívül, hogy kezeljük a hallójárat gyulladás okát is.

Vissza a kérdésekhez