Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktorno {Doktor ur } ! Van egy 11-eves ivartalanitott cicam , nemregenn eszrevettem hogy nehezebben szedi a levegot elvittem orvoshoz es aszmat allapitott meg nalla Szalbutamol sprayt adott neki es ezt minden este kell adnom neki 1puff/ nap. Kerdesem az lenne hogy ezt meddig kell adagolnom ? Huzamos ideig vagy eleg esetenkent ? A hosszu tepeofoga melleti apro fogacskaja gyakran verzik es hajlamos a fogkovesedesre de kora miatt mar nem altatjak { Jelenleg Iranba elunk } Mit tehetnek hogy eltavolitsam a fogkovet es mitol verzik a foga ? Valaszat elore is oszonom !

2015.02.08

Állatorvos

A sprayt akkor kell alkalmazni, ha a cicának tünetei vannak. Erre a betegségre jellemző, hogy vannak jobb és rosszabb periódusok. Amíg fennáll a nehezített, sípoló légzés, addig kell adni a sprayt. A legjobb, ha beszél a kezelő állatorvossal,  hiszen ő van tisztában azzal, hogy pontosan milyen állapotban van a cica. A fogíny valószínűleg azért vérzik, mert gyulladásban van, feltehetően a fogkő miatt. Ha a cica hagyja, akkor meg lehet próbálni lepattintani a fogkövet, de ehhez kérje szakember segítségét. Ha a fog kilazult, akkor is gyulladásban lehetnek a környező szövetek, ami vérzékennyé teszi őket. Használhat a cicánál szájhigiéniás fertőtlenítő oldatot (pl.: Corsodyl, Phlogosol, Glycosept), de léteznek állatoknak gyártott, ízesített készítmények is (pl.:Stomodine gél). Ha a fogíny nagyobb területen gyulladásban van, akkor megfontolandó antibiotikum alkalmazása is (pl.: Stomorgyl tabletta).

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem