Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő! Egy kilencéves ivartalanított kutyusom van, harmadik éve július végétől, október közepéig allergiás.
A parlagfű csökkenésével a tünete csökken ,majd megszűnik. Kérdése, létezik olyan gyógyszer mely helyettesíti a szteroidot.
Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Tisztelettel Szabó Gy-né

2015.10.09

Állatorvos

Ha oki kezelést akarnak, akkor szükséges egy allergiateszt elvégzése (szezonon kívül, amikor az állat nem áll szteroid kezelés alatt). Az allergiateszt alapján megtudjuk, hogy pontosan mire érzékeny az állat. Ennek ismeretében lehetőség van deszenzibiláló injekciókúrára. Sajnos ez egy költséges és hosszú folyamat, de az egyetlen létező oki terápia. Sajnos csak 60%-ban hoz látványos eredményt a kezelés, viszont, ha igen, akkor némi fenntartó kúrával lehetősége van az állatnak egy szteroidmentes életre. Léteznek a szteroidokon kívül más gyógyszerek is, amelyekkel próbálkozni lehet, például az interferon kezelés és a ciklosporin kezelés, de ezek sem olcsó gyógyszerek. Kiegészítésként nagyon jók az allergiás állatoknak készített samponok (pl.: Allermyl, Ermidra), amelyekkel szezonban akár hetente többször is megfürdethetik az állatot. Emellett nagyon jók az omega 3-omega 6 zsírsavakat tartalmazó táplálék kiegészítők is. Én azt javaslom, hogy látogasson el egy bőrgyógyászati szakrendelésre (pl.: Dr. Tarpataki Noémi) és az orvossal együtt próbálják megtalálni az Önök számára legjobb kezelési módot (mind orvosi, mind pedig anyagi értelemben).

Vissza a kérdésekhez