EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor(nő)! Féléves kislány cicámnak egy ideje megy a hasa, és ma az állán, az orra alatt megjelent egy folt. Először azt hittük kosz, de közelebbről látszik, hogy seb. Mit tudna ajánlani a kezelésére?

2013.11.21

Állatorvos
A hasmenés okát jó lenne tisztázni. Megpróbálkozhatnak azzal, hogy csinálnak egy alapos féreghajtást és tápot váltanak. Ha a cica eszik konzervet vagy alutasakosat, akkor most azt egy ideig hagyják el és csak jó minőségű száraztápot egyen. Adhatnak a cicának még probiotikumot is (vagy élőflórás kefírt, joghurtot). Ha egy héten belül ennek ellenére nem oldódik meg a probléma, akkor orvoshoz kell fordulni, mert antibiotikumra lehet szükség. Ha antibiotikumra sem rendeződik a probléma, akkor indokolt lehet egy bélsárvizsgálat.
A sebet csapvízzel 1:10 arányban hígított Betadine oldattal kell fertőtleníteni naponta kétszer. Ha nem javul a seb állapota, akkor azt is meg kell mutatni egy állatorvosnak.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem