Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő! Húgykővel műtötték 4 és fél éves beagle kutyámat.Valószínű egy erős hurutos felfázásból következményeképp. Azóta struvit kő elleni tápot és konzervet kap. Sajnos van fogköve de mosni nem nagyon tudjuk neki a fogát, rágó dolgokat pedig nem ehet. Kérdésem az lenne hogy a Fressnapfban kapható Royal Canin-es rágó dolgot lehet neki esetleg adni? Igazából van olyan ásványi anyag amit nem tud a veséje feldolgozni és ezért ugye ez halmozódott a húgyhólyagjában ezért a speckó diéta. Illetve vízbe mehet nyáron fürdeni ?Estleges bacik, fertőzések miatt?Köszönöm válaszát. Üdv. Betty

2015.07.08

Állatorvos

Bőrből készült rágcsákat nyugodtan kaphat a kutya. Próbálják fokozatosan hozzászoktatni az állatot a fogmosáshoz. A kellő türelem, következetesség és megfelelő erélyesség általában meghozza a gyümölcsét ezen a téren is. Kutyáknál, mint az önök példája is mutatja, a struvit kő általában fertőzéses eredetű, ezért ha a kórokozók elpusztulnak, a gyulladás megszűnik, akkor a húgykövek kiújulásának elkerülésére is van esély. Ilyen esetben folyamatos kontroll szükséges, érdemes néhány havonta vizeletvizsgálatot végeztetni az első időszakban, és figyelni hogyan alakul a helyzet. Ha a víz kellően meleg és a kutya nem fázik fel, szerintem nyugodtan fürödhet. Ha azt tapasztalják, hogy a fürdésekhez bármilyen állapotromlás kapcsolható, akkor természetesen bírálják ezt felül és ne engedjék vízbe az állatot.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem