EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő! Herélt cicánknak több éve visszatérő bőrproblémája van. Tavasszal, ősszel a farok feletti terület, combja belső felén és hasa alján lekopaszodik. Nem igazán vakarózik, tiszta a felület, úgy tűnik sem nem fáj, sem nem viszket neki. Jó általános kondícióban van. Ősszel vásárolt kiskutyánkon (Havanese) most hasonló bőrtüneteket látok a farok feletti részen és a combján. Még nem kopasz, de erősen szőrhiányos. Folyton vakarja, nem sebes, nem piros. Tudna segíteni mit lehetne tenni? Mert a kiskutyát elviszem orvoshoz, de a macskát nem lehet, mert utálja az orvost( nem engedi megnézni sem) Válaszát előre is köszönöm: Emese

2016.04.02

Állatorvos

Kedves Emese!

A kiskutyát mindenképpen vizsgáltassák ki, a bőrkaparék és egyéb kiegészítő vizsgálatok segíteni fognak kideríteni mi a probléma. Hátha összefüggés van a két állat problémája között, és a kezelő orvos tud a cicának is javasolni valami terápiát!

Ha nincs megoldás, akkor első lépésnek megpróbálhat hypoallergén tápot adni a cicának, lehet ez is segíthet már.

Ennél többet látatlanban sajnos nem tudok javasolni, mert a bőrgyógyászat egy nagyon komplex szakterület és főleg cicánál azonos tünetek mögött rengeteg különböző ok rejtőzhet.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem