Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő! Holnap 12 hetes mentett kölyök cicákon simogatás közben észleltem kisebb puklikat. Az egyik cica bal oldalán a mellső lába fölött, a gerincéhez közel, a másiknak ugyanezen az oldalon, kicsit hátrébb. Az első oltásokat két hete kapták meg, nagyon játékos, pajkos, benti cicák. Még szopnak néha és mellette nedves és száraz eledelt is fogyasztanak. Játék közben nem kímélik magukat, lehet, hogy megütötték magukat vagy valami más lehet? Kb: 2-3 napja fedeztem fel, de úgy tapasztalom, hogy nem növekednek a puklik. Mit tanácsol? Köszönöm válaszát!

2017.06.23

Állatorvos

Lehet, hogy sérülések, de az is lehet, hogy az oltások helyén alakultak ki granulómák, Ez gyakran előfordul és hetekbe telik, mire eltűnnek. A lényeg az, hogy a duzzanatok egyre kisebbek és keményebbek lesznek, végül eltűnnek. Ha nem ez történik, vagy a méretcsökkenésen kívül bármi változást észlel, akkor vigye orvoshoz a kölyköket.

Vissza a kérdésekhez