Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő! Két napja vettem észre, hogy a macska egyik oldalán egy 20 forintos nagyságban hiányzik a szőre. Előbb azt hittem, hogy megsérült, de ahogy jobban megnéztem, sérülésnek semmi nyoma….csupán a fehér bőre látszott. Mára a másik oldalán is ugyan azon a helyen meg van a másik szőrtelen folt is. Azon az oldalán, amelyiken hamarabb keletkezett, állandóan nyalogatja, most már ki is sebesítette. Vajon mi lehet a baja? Kb két hónapja kapott rühesség elleni oltást….csupán megelőzés végett, ugyanis azt láttam, hogy tépi a bundáját…..de akkor még teljesen ép volt……..Mit csináljak? Köszönöm a segítségét.

2015.01.29

Állatorvos

Itt lehet, hogy allergiáról van szó. Ha egy macska sokat vakarózik, nyalogatja magát, tépi a bundáját, akkor az általában a viszketés jele. Vigye orvoshoz a cicát, hogy megvizsgálja, hogy nem merül-e fel más lehetőség is. Szükség lesz tüneti kezelésre és a sebeket is helyi kezelésben kell részesíteni. Ha felmerül a másodlagos fertőzés gyanúja, akkor antibiotikum alkalmazása is indokolt lehet.  Ha került valami új dolog  (pl.: új pokróc, új étel stb.)a cica környezetébe a tünetek megjelenésének idején, akkor azt el kell távolítani, le kell cserélni. Biztosat csak allergiateszt elvégzésével lehet mondani. Első lépésként érzékeny macskáknak való tápra kellene váltani és kizárólag azt etetni legalább 6-8 héten át (a vízen és a tápon kívül nem kaphat mást). Ha ez idő alatt a tünetek lassanként enyhülnek, akkor valószínűleg a táplálék szerepet játszott a tünetek kialakulásában.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem