Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő! Kérdeztem Öntől a napokban a féregtelenítéssel kapcsolatban, hogy Ön a havonkénti Broadline cseppeket ajánlja-e, vagy pedig a tablettát. Először is, köszönöm válaszát! Másodszor, felmerült bennem ismét egy kérdés. Ön azt írta, hogy ha kijárós a cica és a kullancsok, bolhák, és férgek ellen is akarunk védekezni, akkor a Broadline egy jó választás és ez esetben havonta alkalmazzuk, viszont ha szobacica, akkor elég a tabletta.
Nos, kicsit tanácstalan vagyok, mivel alapvetően szobacicáról van szó, lakásban van tartva, viszont a lakásból közvetlen kijárat nyílik egy rakodó helyiségre, amin keresztül jövünk be a lakásba az udvarról, itt tároljuk a cipőket, bicikliket, növényeket. Ide a cica szeret kijárkálni, felfedezni, viszont az udvarra már nem megy ki. Ebben az esetben kijárós, vagy a szobacicáról van szó? Vagyis egy ilyen cicának melyik a megfelelő típusú védekezés? Lehet hogy rosszul gondolom, de egy ilyen cicánál elsősorban a férgesedés elleni védekezést tartom fontosnak, mint a kullancs-vagy bolha elleni védekezést. A Broadline viszont mind a 3-ra jó, éppen ezért elég drága is, és nem tudom, hogy akkor így erre szükség van-e havonta, vagy létezik másféle szer is, ami inkább a férgesedést előzné meg?
Ön mit ajánl ebben a helyzetben? Köszönöm ismét válaszát!

2016.02.16

Állatorvos

A leírás alapján inkább szobacicájuk van, hiszen nem találkozik más állatokkal és nem megy ki a kertbe. Az itt a kérdés, hogy milyen forrásból fertőződhetett most a cica. Valószínűleg cipőtalpról, virágföldből vagy a bicikli kerekéről… Én úgy gondolom, hogy a következő hónapban tegyenek még egyszer cseppet a cicára, utána próbálkozzanak simán csak tablettával. Ha a következő alkalommal is ürül féreg, akkor alaposan el kell gondolkodni azon, hogy esetleg úgy tárolják a földdel szennyezett dolgokat, hogy a cica kevésbé férhessen hozzájuk, jó lenne felkutatni a fertőzés forrását. Nehéz ebben okosnak lenni… Orsóférgesség megelőzésére jó készítmény az Advocate csepp is, ez a készítmény is hatékony lárvastádiumok ellen is, viszont kullancsok és galandférgek ellen nem nyújt védelmet. A cica, életmódjából adódóan kullancsokkal kevésbé valószínű, hogy találkozik, a galandférgesség viszont nem kizárható, de kisebb a valószínűsége.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem