Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!
Két kb.3,5 – 4 hónapos cica két hete cestal fereghajtot kapott, fél tablettát. A cicak kint élnek, nem a házban. Előfordul, hogy étkezés után hasmenesük van, nem mindig, és száraz az orruk, szapora a légzésük, evés után rögtön alszanak, nem hánynak. Az egyik cicusra jellemzőbbek ezek a tünetek, a másikra kevésbé. Egyébként sokat játszanak, rohangalnak, jó kedvűek.
Jo az etvagyuk, bár az egyik cica a száraztápot nehezen eszi, lehet, hogy fogvaltás miatt?, a másik habzsolja.
Tápszerváltás ill. többféle macska eledel kipróbálása is történt, lehet, hogy ez okozza a problémát. A cicak sajnos a szomszédomtol tejet is kapnak, sült krumplit, parizsit. A fereghajto vagy a táplálkozás okozza a tüneteket? Túl nagy adag fereghajtot kaptak (fél tabletta)? Probiotikum hasznos lehet?
Köszönöm a válaszát.

2018.09.01

Állatorvos

Tápváltás, sokféle táp, párizsi, sültkrumpli, tej…..ezek mind okozhatnak hasmenést. A féreghajtó is okozhat lazább székletet, de nem 2 héten át, legfeljebb 1-2 alkalommal. Szerintem meg kellene beszélnie a szomszédjával, hogy ha szereti a cicákat, akkor nem eteti ilyesmivel őket, mert árt nekik. Vegyen egyféle jó minőségű kölyöktápot és adja azt a cicáknak (mellette semmi mást, csak vizet). A féreghajtást ismételje meg (eltelt 2 hét). Figyelje, hogy mi történik, ha nem esznek a cicák mindent össze-vissza. Probiotikum hasznos lehet.

Vissza a kérdésekhez