Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornô, kan cicánk aki kb 6 hònapos, eddig szobatiszta volt. Pár hete, nem mindig, de éjjszaka, vagy ha napközbe alszunk akkor, az alomtál mellé végzi a székletürìtést. Ezt miért teheti?

2015.11.01

Állatorvos

Nagyon fontos, hogy az alom mindig nagyon tiszta legyen, amint lehet távolítsák el a vizeletet és a székletet is. Lehet, hogy egy alkalommal valamilyen okból a tál mellé ürített és azóta érzi ott a szagot. A területet alaposan fel kell takarítani klórmentes tisztítószerrel (kapható ilyen az üzletekben), hogy a szagnyomokat eltüntessék. Érdemes lehet kihelyezni egy másik alomtálat, más típusú alommal. Ha szőnyegre kakil, akkor meg lehet próbálni textíliát helyezni a másik tálba. Ha 6 hónapos a cica és még nem ivartalanították, akkor lassanként az is esedékes, bár az ivarérettség elsősorban a vizelet szagára és vizeletürítési szokásokra van hatással. Ha a probléma nem oldódik meg, akkor forduljanak egy állatok viselkedésével foglalkozó szakemberhez (pl.: Dr. Sátori Ágnes).

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem