Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!
Magunkhoz vettünk egy 7 hónapos kismacskát. A cél, hogy szobacica legyen, vagyis csak a lakásban szeretnénk tartani, de egyébként van udvarunk. Az lenne a kérdésem, hogy ha a cica kíváncsi természetéből adódóan kisurranna mellettünk az udvarra, és mondjuk elszalad, visszatalálna a házhoz? Mert ez a legnagyobb félelmem, hogy ugyan a házat majd ismeri belülről, megszokja, és minket is, de az udvart nem, és nem tudom, hogy ha mégis előfordul egy ilyen eset, akkor visszatalálna-e? Ön mit tanácsol, mit tehetnénk, hogy ha ilyen előfordul mégis, akkor hazataláljon?
Köszönöm segítségét!

2016.02.16

Állatorvos

Ha már megszokta a házat, akkor annak nagyobb a valószínűsége, hogy visszatalálna,mert nem merne igazán messzire menni. Sajnos az is lehet hogy megrémül és  messzire fut, ezt nem lehet megjósolni…. A kiszoktatás is úgy zajlik általában, hogy  legalább 3-4 hétig nem szabad kiengedni a  macskát, hogy megszokja új otthonát, majd szép lassan, a gazdi jelenlétében felfedezheti a környezetét. Esetleg hozzászoktathatnák a pórázhoz és hámhoz és megismertethetnék vele az udvart, így nem rémülne meg, ha kijutna. Meg lehet úgy is csinálni a kerítést, hogy a cica ne tudjon kimenni az udvarról. Egy másik nagyon hasznos dolog a microchip, amit ha beültet az állatorvos a cica bőre alá, akkor ha elveszik és valaki megtalálja, akkor van esélye visszajutni Önökhöz.

Vissza a kérdésekhez