Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő! Macskámnak székrekedése van. Ennek megszüntetésére mit lehet(ne) adni neki? (oltott, 11 éves, ivartalanított kandúr, struvit húgykővel volt többször műtve ezért diétás tápot kell ennie.) Megoldás lehet-e a táp elhagyása? (mert nagyrészt eddig azt ette). Ha elhagyom a tápot kialakulhatna-e a kő? Paraffinolaj esetleg segítene?

2017.07.09

Állatorvos

A tápot semmiképpen ne hagyják el. Szerintem most ki kellene vizsgáltatni egy kicsit az állatot. Én természetesen csak találgathatok, de a leírás alapján a cica székrekedésének hátterében állhat kiszáradás is. Mindenképpen hasznos lenne egy vizelet és vérvizsgálat. Én első körben azt javaslom, hogy a diétás száraztáp helyett adjanak diétás konzervet. Próbálják növelni a cica folyadékfelvételét, kínálják például higított húsleveslével. A paraffinolaj is segít, de ha az alapprobléma (kiszáradás) nem megoldott, akkor újra székrekedése lesz. Jó készítmény még a Laevolac-laktulóz szirup.

Vissza a kérdésekhez