Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves doktorno! Mar kertem segitseget ontol es nagyon hasznos tanacsokat kaptam amit nagyon szepen koszonok.Most egy ujjabb kerdesem lenne ,a cicank 2 honapos hazi cica .Amiota nallunk van bent van a lakasba es nem erintkezett mas allatokkal,es mikor kaptam volt benne egy-ket bolha de ahogy eloszor megfurosztottuk tobbet nem vakarozott mostanaig.Most olyan mertekben vakarozik ,hogy ki hullott egy kis szorcsomo .Voltam allat patikaba es kaptam hintoport bolhak ellen .Az lenne a kerdesem hogy vissza fog e noni a szorre ott ahol kivakarta ?Valaszat elore is koszonom .Erika.

2014.11.02

Állatorvos

Fésülje át alaposan a macskát egy fehér lap fölött. A lapra ki fognak hullani az állat szőréből különböző kis szemcsék (por stb.). Ha ezeket a szemcséket bevizezi és van köztük olyan, amiből barnás lé oldódik ki, akkor az bolhaürülék. Egy két bolhát nem könnyű megtalálni az állatban, de az ürülék árulkodik róluk. Ha a cica mégis bolhás, akkor inkább tegyen rá hosszabb hatású bolhaellenes készítményt (pl.: Frontline combo csepp, Advocate, Stronghold, Advantage). A környezetből is visszafertőződhetett az állat, ezért ilyenkor egy alapos takarításra van szükség. A bolhák kedvelik az elzárt sötét részeket (parkettarepedések, bútorok hajlatai, sötét sarkok stb.). Amilyen felületen ez lehetséges, használjon környezeti bolhairtó sprayt (pl.: Insecticid 2000). Ha a cica nem bolhás, akkor ki kell deríteni a vakarózás okát. Vakarózást sok esetben allergia okoz. Ha a szőrhiányt okozó tényező megszűnik, akkor a cica szőre vissza fog nőni. Jó lenne, ha állatorvos is látná a cicát, mert vizsgálat után többet lehetne mondani.Kör alakú szőrhiányt akár gombás fertőzés is okozhat (bár az nem viszket ennyire). A macska gombás fertőzései közül vannak olyanok, amelyek az emberre is átterjednek.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem