Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő! Most került hozzánk egy 8 hetes kiskutya amelyikben találtunk pár bolhát! Milyen szert lehet ennyi idős korban használni illetve mit tegyünk.

2017.12.18

Állatorvos

Nyolc hetes korban már a cseppek többsége alkalmazható pl: Advocate (kullancsok ellen nem hat, de a bolhák fejlődési alakjai ellen is van hatása), Advantix-7 hetes kortól, Vectra 3D-8hetes kortól. Nagyon sokféle hatékony készítmény létezik. Vigyék orvoshoz a kiskutyát, ha még nem tettek cseppeket állatra, hogy biztosan megfelelően legyen felhelyezve a készítmény a megfelelő hatékonyság miatt. Féreghajtót is érdemes ilyenkor adni (ebben a korban egyébként is), mert a bolhák köztigazdái lehetenek egy galandféregfajnak. Fontos a környezet bolhairtása is (porszívózás a rejtett zugokban is, textíliák mosása, amelyekkel az állat érintkezhetett, környezeti bolhairtó spray-Insecticid 2000 alkalmazása ahol lehet).

Vissza a kérdésekhez