Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!
Nyolc éves hullámos papagájom egyre gyakrabban hány, öklendezik és rázza a fejét, rengeteg emésztetlen magot szór szét. Ez után egész nap felborzolt tollal üldögél, a szárnya alá dugott fejjel alszik. Elég ijedős, de ilyenkor nem reagál még a hangos zajra sem. Néha lemegy és homokot eszik, illetve sok vizet iszik ami egyébként nem jellemző. Kb. egy nap után jobban lesz, eszik, ugrál, “beszél”, udvarol a párjának, aki egészséges, aztán 2-3 nap múlva minden megismétlődik. Próbáltam kicsit koplaltatni, vagy csak fürtös kölest adni, de semmin nem változtat. Utána néztem, hogy talán begyhurut lehet. Ha így van, mivel lehet kezelni?
Nagyon szépen köszönöm a válaszát!
Fákó Enikő

2017.07.26

Állatorvos

Sajnos vizsgálat nélkül nem tudom megállapítani, hogy tényleg begyhuruttal állunk-e szemben, de a leírás alapján ez egy lehetséges ok. A legjobb az lenne, ha madarak ellátásában jártas állatorvoshoz vinné a madarat. A leírás alapján antibiotikumos kezelés valószínűleg szükséges. Mivel az antibiotikumok receptköteles gyógyszerek, mindenképpen fel kell keresnie egy állatorvost. Ha nagyon fél attól, hogy a madár stresszes, akkor először készíthet egy felvételt a jelenségről és azzal együtt is felkeresheti első alkalommal az állatorvost. A sok vízivás hátterét is jó lenne kivizsgálni.

Vissza a kérdésekhez