Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő! Nagytestű kutyám szerintem vékonyabb a kelleténél.Nagyon keveset eszik mivel elég finnyás.Tápot kap de alig eszi meg régebben ha kapott rá valami leves levet vagy valamit úgy megette mostanában viszont úgy se. A lábaival voltak/vannak gondok szóval semmiképpen sem szeretném túlterhelni viszont kicsit fel kéne szednie. Kedve jó és bármit elfogad mást ami a fogára való szóval csak finnyás.Az lenne a kérdésem hogy ilyen esetben is az e a teendő hogy simán adjunk neki tápit ha nem eszi meg elvenni tőle és majd enni fog?Azt tudom hogy az az egészséges ha a bordái könnyen tapinthatók neki viszont eléggé érezni a többi csontját is szóval nem tudom mit csináljak vele. ELőre is köszönöm!

2017.06.11

Állatorvos

Szerintem itt az lenne a megoldás, hogy vizsgáltassa meg a kutyát, hogy nem áll-e esetleg betegség a háttérben. Kérje ki a vizsgálat alkalmával az orvos véleményét, hogy szerinte is sovány-e a kutya, vagy ez inkább alkati dolog. Ha nem derül ki betegség, akkor kínálják meg a kutyát az étellel, majd negyed óra múlva vegyék el előle akkor is ha nem evett, legközelebb csak egy fél nap múlva kínálják. Közben csak vizet kapjon, de semmi nasi nem megengedhető. Természetesen azért az is fontos, hogy a kutya szeresse az, amit eszik, ezért meg kellene találni azt a jó minőségű tápot, amit szívesen fogyaszt az állat. Léteznek magasabb energiatartalmú tápok, érdemes lehet azokat kipróbálni (pl.: Select gold Active tápok), amennyiben a vérvizsgálat eredménye alapján nincs szükség más jellegű diétára.

Vissza a kérdésekhez