Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő! Nemrég találtam és fogadtam be egy másfél év körüli, süket, (azóta már ivartalanított) kandúrt. A kutyám és az egyik macskám szinte gond nélkül megbarátkozott vele, viszont a másik macskám (2 éves ivartalanított kandúr) azóta sem békült meg a helyzettel, morog, fúj és agresszív amikor csak egy helyiségben van az új cicával. Jelenleg külön vannak tartva, ami nem jó senkinek, ezért szeretném megkérdezni, hogy lehet-e tenni valamit annak érdekében, hogy gyorsabban elfogadják egymást?

2014.06.21

Állatorvos

Sajnos vannak macskák, akik nehezen fogadják el, ha új jövevény érkezik a birodalmukba. Az a fontos, hogy minél több jó élmény érje az állatokat egymás társaságában (etetések, jutalomfalatok stb.). Lehetőséget kell biztosítani a régebben Önökkel élő cicának, hogy megismerkedjen az új cica szagával. Engedjék szagolgatni abban a szobában, ahol a befogadott macska él, anélkül, hogy az állat jelen lenne. Próbálkozhatnak Feliway sprayvel és párologtatóval is. Ez a készítmény nyugtató hatású feromonokat tartalmaz (részletesen olvashat erről az interneten. Sajnos az a lehetőség is fennáll, hogy a cica jelölgetni kezd, annak ellenére, hogy ivartalanított. Reméljük, hogy szépen fokozatosan legalább a közöny szintjéig eljutnak. Nagyon fontos, hogy legyen a lakásban több macskaalom és több búvóhely. Minden állatnak legyen külön etető és itatótálkája, hogy ezzel is csökkentsük a konfliktusokat.

Vissza a kérdésekhez