Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő! Olyan problémám lenne, hogy van egy 4 hónapos kiskutyám, aki nem nagyon tudja elfogadni, ha nem engedem be a szobába…ugat, nyüszög stb. Emeletes házban lakom, így nem tudom ráhagyni (“majd megunja címszóval”), mert a szomszédokra is tekintettel kell lennem. Hogyan tudom leszoktatni az ugatásról ilyen esetekben?

2014.07.25

Állatorvos

Ha elhatározta, hogy nem engedi be a kölyköt, akkor ne enyhüljön meg azért, mert ugat, nyüszít. Szóljon rá amikor ezt teszi, majd zárja ki újra. Akkor engedje be a szobába, amikor abbahagyta a nyüszítést és jutalmazza meg. A kutya hamar rájön majd, hogy a nyüszítéssel semmit sem ér el, sőt annak az ellenkezője történik, mint amit akar, és még gazdi is dühös lesz. A tanítást akkor kezdje el, amikor van ideje, vagyis sokszor rá tud szólni, csendre tudja inteni. Szánjon erre egy hétvégét.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem